Vila Dalmacija u Sokobanji

Bolnica Vila Dalmacija je u blizini centra, gradskog parka i parka Vrelo. Služi za smeštaj, lečenje i rehabilitaciju dece obolele od bolesti pluća. Leči se bronhitis, astma i cistična fibroza. Ustanova ima pedijatre i pedijatrijske sestre koji brinu za zdravlje dece. Primenjuju se inhalacija, vežbe disanja, drenaža bronhija i vežbe kondicije u smestajnoj ustanovi. Za roditelje i decu organizuje se škola astme u okviru koje ih lekari upoznaju sa ovom bolešću, merama lečenja i samopomoći.

Boravak pacijenata u Sokobanji je u 3-krevetnim i 4-krevetnim sobama. Deca se smeštaju sa svojim roditeljima ukoliko imaju pravo na pratioca. Pored medicinskog osoblja o deci brinu i vaspitačice. Smeštaj u apartmanu ne postoji.

Ova bolnica u svom dvorištu ima klackalice i ljuljaške kako bi mališanima boravak bio prijatniji. Ishrana pacijenta je u restoranu Sokograd. Ukoliko dete ima posebne potrebe u ishrani, zbog alergije ili nepodnošenja neke hrane, omogućena je ishrana u skladu sa njegovim potrebama.

U toku popodneva i noći o deci brine dežurna medicinska služba. Vila pruža prijatnu porodičnu atmosferu što deci i roditeljima olakšava boravak i lečenje.
Ako ste smešteni u privatnom smeštaju u Sokobanji, deca se mogu lečiti preko poliklinike Specijalne bolnice - Banjske ambulante.

Lokacija

Vila Dalmacija - Specijalna bolnica
Ive Andrića
Telefon: 018 830 724