Novi Zavod - Specijalna bolnica Sokobanja

Novi Zavod ili Specijalna bolnica je izgradjen 1977. godine u Sokobanji radi lečenja nespecifičnih plućnih bolesti i smeštaj pacijenata. Danas ona uspešno leči oboljenja kao što su astma, akutni i hronični bronhitis, emfizem, bronhiektazije i dr. Dok se leče, pacijenti borave u smeštaju prilagođenim za njih. Bavi se i lečenjem i rehabilatacijom degenerativnih reumatskih bolesti, stanja posle povreda lokomotornog sistema, neuropatije i neuromišićnih bolesti, kao i lečenje akutnih kardioloških bolesti. Korišćenje lekovitog faktora, kao što je termalna voda i klime sa blagotvornom ružom vetrova i vazduhom punim kiseonika, pomaže da standardni medicinski tretmani koji se primenjuju po najsavremenijim evropskim i svetskim protokolima, budu još efikasniji. Pacijentima su na usluzi smeštaj u apartmanu i smeštaj u sobi.

Spa centar u Sokobanji

Spa centar Specijalne bolnice nudi različite usluge uživanje duha i tela. Kupanje u termalnoj vodi u Amamu, masaže, sauna, bazen, aerosol terapija, slana soba i relaksacija uz vežbe disanja kao i kozmetički tretmani, sastavni su deo ponude spa centra. Od nedavno je otvoren i hotel Soko Terme i Nataly Spa koji nude svoje wellnes programe.
 

Sokobanja leči astmu kod dece

Specijalna bolnica u Soko Banji je nadaleko poznata po uspešnom lečenju astme kod dece jer se pored primene savremenih metoda i prirodnog lekovitog faktora primenjuju i edukacija dece i roditelja o ovoj bolesti i merama samopomoći.

Najatraktivniji deo ponude je Rimsko kupatilo – Amam u centru grada gde je kupanje u toploj mineralnoj vodi u kojoj se kupao i sam Miloš Obrenović i Zona Zamfirova (ali ne zajedno).
Autentično su sačuvani Miloševa kada, muški i ženski bazen gde je kupanje poseban doživljaj.

Uz masažu i inhalaciju bićete kao novi.

Lokacija

Novi Zavod - Specijalna Bolnica
Vojvode Mišića
Telefon: 018/830-124; 830-144; 830-914