Gradski park

Centralni gradski park je pravo mesto gde možete boraviti u zelenilu u samom centru grada, bilo da sedite na klupi ili šetate uređenim stazama. Za najmlađe postoji poseban ograđeni deo Sokolići gde su postavljene klackalice, ljuljaške, tobogan i razne igračke. U samom parku su postavljene dve fontane i česma sa pijaćom vodom.
Kroz park teče i vrelski potok u koji se uliva lekovita voda iz Rimskog kupatila, danas poznato i kao Tursko kupatilo - Hamam. Preko puta je Milošev konak koji je nažalost pretvoren u poslovni prostor za kafiće.

Uz park se pruža glavno mermerno šetalište sa raznim prodavnicama i kafićima sa baštama.  Restorani i kafane sa odličnom hranom su kako na šetalištu, tako i na suprotnoj strani ispod parka, gde je i parking za vozila.

Kupatilo Park i lečenje prirodnim faktorom Sokobanje

Specijalna bolnica Sokobanja koristi lekovita svojstva prirodne temomineralne vode za i lečenje svojih pacijenata. Kupatilo Park čine osam kada sa temalnom vodom od 40°C u kojima se može provesti najviše do 30 min zbog blage prirodne radiokativnosti. Ukoliko volite wellness program, morate probati razne masaže i tretmane za kožu. Za decu i odrasle koji imaju problema sa plućima, sprovodi se inhalacija vodenom parom, bez lekova. Neki turisti koji dolaze u Sokobanju smeštaj svoj nalaze u neposrednoj blizini kupatila Hamam radi korišćenja prirodnog faktora.

Na jednom kraju parka, do samog šetališta, je objekat Specijalne bolnice Sokobanja, Stari Zavod ili  Sokograd, za lečenje nespecifičnih plućnih oboljenja i rehabilitaciju koštano zglobnih oboljenja.

Lokacija

Gradski park
Svetog Save